Вашият бизнес се нуждае от ERP система

Често получаваме въпроси от нашите клиенти каква интелигентна система за управление на бизнеса си да изберат – CRM или ERP система. Ето защо тук ще посочим някои разлики между тях, като представим и аргументи коя е по-подходяща с оглед бъдещите нужди на бизнеса.

Същност на CRM системата

CRM е софтуер, чиято абревиатура произлиза от Customer Relationship Management. Тя представлява база данни, която съдържа подробна информация за отношенията с клиентите и позволява прогнозирането и управлението на цялостното взаимодействие с клиентите, продажбите и маркетинга. Подобно на складов софтуер, CRM софтуерът ви представя нагледно с няколко клика всичко, което трябва да знаете за вашите клиенти, партньори и доставчици.

Какво означава ERP системата?

ERP системата набира все повече популярност сред представителите на бизнеса, така че вероятно за повечето от тях е ясен произходът на абревиатурата – Enterprise Resource Planning. За разлика от CRM системата или складовата програма например, тя е всеобхватна, т.е. засяга всеки един бизнес процес във вашата компания. Този факт позволява не да се работи “на парче”, а да се използва взаимосвързаността на процесите и какво може да се подобри във всеки от тях, за да се постигне по-добра ефективност за цялата система на работа и бизнес модела на компанията.

Предимствата на ERP системата пред CRM системата

Както споменахме по-горе, ERP системите са холистични. Те едновременно водят до подобрена ефективност в управлението на сигурността на данните, доставките, продажбите, човешките ресурси, финансите, материалните ресурси. С внедряването и сериозно се редуцират грешките на всички нива, което води до допълнително пестене на разходи. В този смисъл тя обединява в едно и CRM системата, и складовия софтуер, и ноу-хау съгласно най-високите международни бизнес стандарти.

ERP4 системата ви дава повече

Ние от ERP4.bg можем да предложим много повече на бизнеса. С тази идея създадохме софтуерната услуга, така че да отговорим на очакванията и изискванията на мениджърите и същевременно да решим голяма част от предизвикателствата, пред които се изправят ежедневно. ERP4 системата е гъвкава, иновативна и интуитивна система, така че се интегрира лесно към всяка сфера на бизнес. Нашият смарт софтуер включва редица функционалности, включително и тази на CRM системата. Така не се налага да се търсят различни модули и да се интегрират поотделно.

Внедряване на ERP4 системата

В технологично отношение внедряването на този смарт софтуер може да се реализира чрез облачна технология. По този начин пестите от скъпи инвестиции в хардуерни устройства и имате възможност да достъпите информацията от всяка точка.

ERP4 предлага безплатен 30-дневен тестов период на системата, така че можете да работите с нея в този порядък без никакъв финансов ангажимент от ваша страна. Така на практика получавате безплатна складова програма, CRM система и всички важни за вашия бизнес функционалности, с които можете да подобрите ефективността на управлението на бизнес процесите веднага и да положите основите на иновативна смарт система за управление на бизнеса, която ще ви позволи да преминете на следващо ниво на дигитално управление на процесите във вашата компания.

За да отговорим на различните видове компании, без да натоварваме излишно бюджета за иновативна система за управление на бизнеса, а именно ERP система, разработихме три абонаментни плана. Това ви позволява лесно да изберете този, който най-добре отговаря на целите на вашия бизнес и включва необходимите за конкретния бизнес функционалности. Пакетите на ERP4 системата са “Стартов”, “Професионален” и “Индивидуален”.

Нашият екип с удоволствие ще ви запознае с предимствата на всеки от тях.